Când spunem jazz-dans, ne gândim la corpuri libere, ritmuri, libertate extremă, mișcări sincopate. Jazz-ul nu este doar o provocare care răspunde ritmului, el este supus unor tehnici precise, în care policentrismul corpului, moștenit din dansurile africane, s-a transformat sub influența dansatorilor albi și a music-hall-ului.

Jazz Adulti site

Când spunem dans contemporan, ne gândim la expresie liberă sub orice formă, dar și dansul contemporan folosește tehnici ce ajută exprimării corporale (modern, balet, jazz, post modern etc.). Contemp Adulti site

Ce este tehnica ? Tehnica înseamnă să știi cum să faci, să știi să folosești corpul ! De aceea în cadrul cursului de Jazz&contemporan de la Duende veți dobândi cunoștințe despre corp, acest instrument al dansului și posibilitățile sale motrice, veți înțelege legile mișcării.

Atât în jazz-dans cât și în dansul contemporan se folosește tehnica izolării: fiecare parte a corpului e privită ca un centru autonom al mișcării și necesită exerciții și combinații ce dezvoltă o coordonare foarte complexă.

Limon a comparat corpul cu o orchestră, elementele corpului fiind instrumente. Întâi învățam cum să cântăm separat la fiecare instrument, apoi, în rezonanță, până ajunge să cânte întreaga orchestră. Îmbinând tehnica cu improvizația, cursanții vor explora propria gestică și își vor dezvolta spontaneitatea în mișcare. În răsfățul ritmurilor, veți redescoperi structura și funcționalitatea corpului, care va lucra în echilibru și în dezechilibru și va simți relația sa cu spațiul, prin exerciții și combinații de mișcări, descoperind un nou vocabular al corpului.

Dansul reprezintă mișcările ritmice naturale ale corpului, care au fost vreme îndelungată reprimate sau distorsionate; iar dorința de a dansa ar fi la fel de naturală ca și cea de a mânca, de a alerga, de a înota, dacă civilizația noastră, din diferite motive, n-ar fi folosit numeroase mijloace pentru a interzice această acțiune instinctivă și plină de bucurie a ființei armonioase… –  Ruth Saint Denis

La acest curs nu există limită pentru creativitate, motiv pentru care dezvoltă imaginația și capacitatea de exprimare prin mișcare și spontaneitatea. Musculatura întregului corp va resimți beneficiile combinațiilor de exerciții cu dinamici diferite. Se va dezvolta capacitatea de memorare și agilitatea fizică și în mod cert nu veți mai resimți oboseala acumulată peste zi. Trecând de la african la broadway, la teatru-dans, la charleston etc., ca niște copii veți descoperi posibilități uitate ale corpului vostru, pe care veți ajunge sa îl cunoașteți și să îl iubiți.

Dansul e folosit ca mijloc de comunicare de la suflet la suflet, pentru a exprima ce este prea profund sau prea subtil pentru cuvinte.

Haideți să ne cunoaștem corpul și să dăm frâu liber exprimării!

  1. 24/07/2015

    Buna ziua,

    Care este programul pentru jazz contemporan adulti in aceasta perioada?
    Si care este pretul unui abonament?

    Multumesc frumos!

Write a comment:

Your email address will not be published.