ACTING SMART (”un curs de teatru... e prea puțin spus”)

 218316_207060019325157_2855957_o
În evolutia omului, cele mai importante momente rămân fixate în memoria afectivă. În interiorul sufletului/spiritului, în străfundul ființei noastre, sălășluiesc toate comorile cu care am fost înzestrați. Procesul de creație are câteva etape obligatoriu de parcurs, văi și dealuri de cutreierat, râuri și păduri de explorat, oameni de cunoscut, întâmplări de trăit… JOCUL și nu joaca !
Asta spunem mereu discipolilor noștri: ”Gândește ! Analizează ! Acționează ! ATITUDINE !!!!!”

Metoda ACTING SMART a aparut din necesitatea de a sprijini tinerii în efortul de a întelege corect rolul gândirii active, practice și să-și dezvolte propria variantă de personalitate (fie ea artistică sau nu !). În mod conștient, pornind de la premisa că rațiunea nu trebuie să lucreze în afara spiritului, iar corpul este depozitarul unei inteligențe creatoare, elevii se familiarizează cu o manieră armonioasă, corectă și curajoasă de a se exprima.

Cursul se desfășoară pe două coordonate: expresie corporală și descoperirea/interpretarea caracterelor dramatice.
Prima se referă la capacitatea de a transmite stări și sentimente exclusiv prin intermediul corpului. Apelăm la exerciții din pantomimă, dans, gimnastică, adaptate stilului și necesităților grupului.
Partea a doua este dedicată improvizației, ca manieră de studiu. Aici se urmărește dezvoltarea imaginației și a capacității de abstractizare, a spontaneității, a resurselor artistice capabile să se mobilizeze pentru a întruchipa personaje și povești.
Un curs de teatru… e prea puțin spus. Este un mod de a ajuta cursanții să se descopere, să înțeleagă mai bine relația lor cu cei din jur, să-ți dezvolte abilitățile, să-și definească mai clar personalitatea și vocația.

Înscrie-te acum !

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

Write a comment:

Your email address will not be published.